Valse berichten 

15-08-2019: Vandaag zijn er valse sms-berichten verstuurd uit naam van Intrum Justitia. In de sms wordt de ontvanger gevraagd om direct te betalen om inbeslagname te voorkomen. Deze sms-berichten zijn vals en wij willen u uitdrukkelijk waarschuwen om niet op de link in het bericht te klikken. Hier is sprake van fraude (phishing). U kunt hiervan melding maken bij de Fraude Helpdesk.

Meer informatie over het sms-bericht? Klik dan hier

15-08-2019: Wij ontvangen verontrustende berichten van personen die gebeld worden door een partij die zich voordoet als 'Intrum Justitia' en op dreigende wijze om een betaling vraagt om inbeslagname te voorkomen. Hier is sprake van fraude (phishing). Verbreek alstublieft de verbinding en zoek bij twijfel contact met Intrum via info.klanten@intrum.com. 
 

7 tips voor als u een e-mail niet vertrouwt

Controleer of uw brief of e-mail terug te vinden is tussen de voorbeelden die wij hebben weergegeven. Klik niet op links en open geen bijlage in uw verdachte e-mail. Lees hier 7 tips als u uw e-mail niet vertrouwt.

 1. Open nooit bijlagen en klik niet op links in e-mails van afzenders die u niet kent of waarvan u geen e-mail verwacht.
 2. Kijk goed naar het e-mail adres van de afzender en de naam. Dit is vrijwel  altijd een variant die lijkt op de naam van het misbruikte bedrijf.
 3. Reageer nooit op e-mails waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd.
 4. Meld de valse e-mails bij de volgende instanties:
  1. Uw eigen Internet Service Provider en/of e-mail provider;
  2. Fraudehelpdesk* via https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/e-mail/
  3. Intrum via valse-email@intrum.com 
 5. Beveilig uw computer met een firewall, antivirus en anti malware programma’s.
 6. Verdachte e-mail komen vrijwel altijd in een SPAM map terecht en dit is niet ten onrechte! Normale e-mails komen hier zelden in terecht.
 7. Het product van antivirus software Bitdefender heeft software gratis ter beschikking gesteld waarmee u zich kunt beschermen tegen bestaande (Crypto) Ransomware en mogelijk ook tegen nieuwe varianten. Hier vindt u meer informatie.