Intrum wijzigt een deel van haar bankrekeningnummers 

Een deel van onze bankrekeningnummers gaat wijzigen. De nieuwe bankrekeningnummers vindt u vanaf nu terug in onze brieven en e-mails. Heeft u hierover een bericht van ons ontvangen? Lees hier voor meer informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

7 tips voor als u een e-mail niet vertrouwt

Controleer of uw brief of e-mail terug te vinden is tussen de voorbeelden die wij hebben weergegeven. Klik niet op links en open geen bijlage in uw verdachte e-mail. Lees hier 7 tips als u uw e-mail niet vertrouwt.

 1. Open nooit bijlagen en klik niet op links in e-mails van afzenders die u niet kent of waarvan u geen e-mail verwacht.
 2. Kijk goed naar het e-mail adres van de afzender en de naam. Dit is vrijwel  altijd een variant die lijkt op de naam van het misbruikte bedrijf.
 3. Reageer nooit op e-mails waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd.
 4. Meld de valse e-mails bij de volgende instanties:
  1. Uw eigen Internet Service Provider en/of e-mail provider;
  2. Fraudehelpdesk* via https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/e-mail/
  3. Intrum via valse-email@intrum.com 
 5. Beveilig uw computer met een firewall, antivirus en anti malware programma’s.
 6. Verdachte e-mail komen vrijwel altijd in een SPAM map terecht en dit is niet ten onrechte! Normale e-mails komen hier zelden in terecht.
 7. Het product van antivirus software Bitdefender heeft software gratis ter beschikking gesteld waarmee u zich kunt beschermen tegen bestaande (Crypto) Ransomware en mogelijk ook tegen nieuwe varianten. Hier vindt u meer informatie.