Valse e-mailberichten 

09-10-2019: Vandaag zijn er valse e-mailberichten verstuurd uit naam van Intrum Nederland. In de e-mail wordt de ontvanger gevraagd om direct te betalen (vb. € 387). De e-mail is afkomstig van noreply@intrum.nederland.nl. Deze e-mailberichten zijn vals en wij willen u uitdrukkelijk waarschuwen om niet op de link in het bericht te klikken. Hier is sprake van fraude (phishing). U kunt hiervan melding maken bij de Fraude Helpdesk.

Meer informatie over phishing e-mails? Klik dan hier.  

7 tips voor als u een e-mail niet vertrouwt

Controleer of uw brief of e-mail terug te vinden is tussen de voorbeelden die wij hebben weergegeven. Klik niet op links en open geen bijlage in uw verdachte e-mail. Lees hier 7 tips als u uw e-mail niet vertrouwt.

 1. Open nooit bijlagen en klik niet op links in e-mails van afzenders die u niet kent of waarvan u geen e-mail verwacht.
 2. Kijk goed naar het e-mail adres van de afzender en de naam. Dit is vrijwel  altijd een variant die lijkt op de naam van het misbruikte bedrijf.
 3. Reageer nooit op e-mails waarin om persoonlijke gegevens wordt gevraagd.
 4. Meld de valse e-mails bij de volgende instanties:
  1. Uw eigen Internet Service Provider en/of e-mail provider;
  2. Fraudehelpdesk* via https://www.fraudehelpdesk.nl/fraude-melden/e-mail/
  3. Intrum via valse-email@intrum.com 
 5. Beveilig uw computer met een firewall, antivirus en anti malware programma’s.
 6. Verdachte e-mail komen vrijwel altijd in een SPAM map terecht en dit is niet ten onrechte! Normale e-mails komen hier zelden in terecht.
 7. Het product van antivirus software Bitdefender heeft software gratis ter beschikking gesteld waarmee u zich kunt beschermen tegen bestaande (Crypto) Ransomware en mogelijk ook tegen nieuwe varianten. Hier vindt u meer informatie.