Rick Terra benoemd tot directeur Intrum Justitia en Lindorff Nederland

Op 27 juni 2017 zijn Intrum Justitia en Lindorff gecombineerd om zo de toonaangevende leverancier op het gebied van credit management services te vormen. Vandaag volgt een nieuwe stap in de combinatie met de bekendmaking van de benoeming van Rick Terra als Managing Director voor de Nederlandse Business Units.

“Sociaal verantwoord incasseren incassobranche uitbreiden.”

Den Haag, 11 september 2017 - Vandaag is Rick Terra benoemd tot de nieuwe Managing Director van het gecombineerde bedrijf Intrum Justitia en Lindorff Nederland. In juni van dit jaar zijn de twee bedrijven samen gegaan. De bedrijven opereren onder de eigen merken. Rick Terra was al Managing Director van Intrum Justitia Nederland sinds 2015. Daarvoor heeft hij vijf jaar gewerkt bij Vesting Finance, waarvan twee jaar als Business Unit Directeur. Rick Terra heeft ruime ervaring in de telecom sector en in de credit management industrie.

"Ik verheug me erop om te starten als Managing Director voor de gecombineerde organisatie. We zijn nu de leidende Credit Management speler in Nederland. Deze positie brengt nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee voor het bedrijf, zoals het verder ontwikkelen van de branche op het gebied van sociaal verantwoord incasseren. Die koers hebben beide bedrijven in Nederland al ingezet. Dit gaan we verder uitbreiden. Ik kijk uit naar de nieuwe mogelijkheden die ontstaan voor onze klanten,” aldus Rick Terra.

“Ik ben erg blij met de aanstelling van Rick Terra”, zegt Marc Knothe, Regional Managing Director voor Western & Southern Europe. “Hij beschikt over de vaardigheden en ervaring die nodig zijn om de nieuwe gecombineerde organisatie naar het volgende niveau te brengen.”

In november 2016 kondigden Nordic Capital Fund VIII, de toenmalige meerderheidsaandeelhouder van Lindorff, en Intrum Justitia hun voornemen aan om beide bedrijven te combineren. De transactie is op 27 juni 2017 afgerond en het nieuwe bedrijf is hiermee de marktleider geworden op het gebied van Credit Management Services, met vestigingen in 23 landen van waaruit 100 000 klanten bediend worden.