Let op: vals sms-bericht 

Wij waarschuwen voor een vals sms-bericht waarin Intrum genoemd wordt. Het bericht is afkomstig van een onbekend telefoonnummer (vb. 5638324383372522). Klik niet op een link in het bericht en verwijder het sms-bericht. Wij hebben melding gemaakt van het valse bericht. 

Kleine uitgaven... grote problemen

Het is gemakkelijk om de impact van kleine financiële verplichtingen te onderschatten. Sterker nog, bezuinigen op kleine dingen kan een groot verschil maken.

Kleine kosten en abonnementen lijken misschien onbeduidend op het moment zelf, maar ze stapelen zich op in de loop van de tijd en kunnen een financiële last worden. Als je er niet in slaagt om deze kosten te beheren, kan dit leiden tot aanzienlijke schulden. Als je in deze val bent gelopen, is het tijd om de controle terug te nemen.

Abonneren op schulden

Velen van ons hebben abonnementen op streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime of Disney+, evenals andere lidmaatschappen, zoals maaltijdbezorging of maandelijkse beautyboxen. Deze kosten kunnen misschien maar een paar euro per maand zijn, maar na verloop van tijd kunnen ze oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro's. Als ze automatisch worden verlengd, vergeet je ze misschien en blijf je betalen, zelfs als je de service niet meer gebruikt.

Verlaag de kredietkaartrente

Kredietkaarten zijn een handige manier om aankopen te doen, maar ze kunnen ook een valstrik zijn als ze niet verantwoord worden gebruikt. Wanneer je alleen de minimumbetaling doet, betaal je in feite rente over het saldo. Deze rente kan snel oplopen en voor je het weet, zit je in de schulden. Kredietkaartmaatschappijen kunnen ook de rentetarieven op saldo's verhogen, waardoor het nog moeilijker wordt om af te lossen.

Toegeven aan impulsaankopen

Impulsaankopen kunnen ook in de loop van de tijd oplopen. Je denkt misschien niet twee keer na over het kopen van een klein item, maar als je meerdere van deze aankopen doet, lopen de kosten op. Dit geldt vooral wanneer je creditcards gebruikt, omdat je misschien niet beseft hoeveel je uitgeeft totdat je de rekening krijgt.

Neem de controle terug

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze kosten en ze goed te beheren om te voorkomen dat je in de schulden raakt. Dit betekent abonnementen annuleren die niet langer nodig zijn, kredietkaartsaldo's volledig afbetalen en bewust omgaan met impulsaankopen. Door proactief te zijn en kleine kosten te beheren, kun je voorkomen dat je in de schulden raakt en controle houden over je financiën.

Als je merkt dat je de controle over je financiën verliest, raak dan niet in paniek. Vraag tijdig om advies. Praat met je geldschieters of een gratis en onafhankelijke schuldhulpverleningsdienst, zodat ze je kunnen helpen weer op het juiste spoor te komen. Je kunt dit.