Wij zijn er om u te helpen

Log in om uw schuld op te lossen en ondersteuning te vinden.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wie is Intrum?

Wij zijn een incasso organisatie en lid van de Nederlandse Vereniging van Gecertificeerde Incasso Ondernemingen (NVI). We helpen de klanten van onze opdrachtgevers met het betalen van openstaande rekeningen, onbetaalde vaste lasten en achterstanden op kredieten. Daarnaast kopen we openstaande rekeningen van onze opdrachtgevers. In dat geval wordt de openstaande rekening daarna aan ons terugbetaald. Wij zoeken altijd samen met u naar een duurzame oplossing. Dit betekent dat we altijd rekening houden met uw financiële situatie. 

Intrum Nederland B.V. heeft het Incasso Keurmerk. Het meest recente keurmerk heeft Intrum ontvangen op 3 juni 2022, te Bussum. Dit keurmerk is tenminste geldig tot 1 april 2024.

Neem contact met ons op om het samen over de oplossing te hebben.
Onze medewerkers gaan graag met u in gesprek.

Hoe kan ik mijn openstaande rekening betalen?

Meestal sturen we u een voorbedrukte factuur als onderdeel van de herinneringsbrief. Er zijn echter verschillende opties beschikbaar voor betalingsmethoden. Meer details staan op de achterkant van de brief.

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt betalen. Klik hier voor een lijst met opties.

Een van onze klantadviseurs kan u ook verder adviseren als u ervoor kiest om contact met ons op te nemen.

Wat gebeurt er als ik niet kan betalen?

We willen met u samenwerken om u te helpen uw schulden af te lossen. We zullen rekening houden met uw financiële situatie en een realistisch betaalplan opzetten waarmee u uw schulden kunt terugbetalen en verder kunt gaan met uw leven. Als u financiële moeilijkheden ondervindt, zijn er gratis opties voor schuldhulpverlening beschikbaar voor u.

Als dit op u van toepassing is, vragen we u alleen om contact met ons op te nemen om ons op de hoogte te stellen van uw omstandigheden, zodat we uw account op de best mogelijke manier kunnen beheren.

Hoe log ik in?

Klik hier om in te loggen en toegang te krijgen tot het selfserviceportaal. Door in te loggen, kunt u uw zaak (zaken) bekijken en uw account beheren.

U kunt ook 24/7 contact met ons opnemen. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw zaak, geen toegang heeft tot uw account of een probleem moet oplossen.

Heeft deze schuld invloed op mijn kredietwaardigheid?

Ja, elke onbetaalde schuld maakt het waarschijnlijk moeilijk om andere leningen of kredieten te krijgen. Het is waarschijnlijk dat uw oorspronkelijke geldschieter een betalingsachterstand heeft geregistreerd. Zodra u begint met betalen, zullen we de bedrijven die credit informatie bijhouden - kredietreferentiebureaus - bijwerken. Neem contact met ons op om een ​​betalingsregeling op te zetten en uw kredietgeschiedenis te herstellen.

Zie alle veelgestelde vragen ›

Heeft u een melding van schuldinvordering ontvangen?

Verdiep je in je zaak

Heb je meer informatie nodig?

Wij kunnen je helpen een oplossing te vinden

Controleer de mogelijkheid van een afbetalingsplan

Krijg hulp bij financiële routines

‹  Vorige Volgende  ›

Laat ons helpen

Neem contact met ons op en wij zullen u helpen