Let op: vals sms-bericht 

Wij waarschuwen voor een vals sms-bericht waarin Intrum genoemd wordt. Het bericht is afkomstig van een onbekend telefoonnummer (vb. 5638324383372522). Klik niet op een link in het bericht en verwijder het sms-bericht. Wij hebben melding gemaakt van het valse bericht. 

Wat is schuldinvordering?

Voor een goede werking van de samenleving is het belangrijk dat bedrijven worden betaald voor hun goederen en diensten, zodat ze kunnen doorgaan met het in dienst nemen van mensen en het bedienen van hun klanten. We begrijpen echter dat dingen niet altijd volgens plan verlopen als het gaat om het terugbetalen van het geld dat u verschuldigd bent.

Veel van de mensen met wie we praten, hebben te maken met een drastische verandering in hun leven, zoals verlies, werkloosheid of ziekte, wat hun vermogen om te betalen beïnvloedt. Soms verliezen we grip op onze financiën en hebben we wat hulp nodig om weer op het juiste spoor te komen. We hebben ruime ervaring in het omgaan met mensen in moeilijke financiële situaties en begrijpen dat het leven ertussen kan komen. We helpen dagelijks mensen die worstelen met schulden om hun financiën weer op orde te krijgen.

Ik kan niet terugbetalen. Wat zal mijn kredietverstrekker doen?

Uw kredietverstrekker kan ervoor kiezen om zelf met u samen te werken om een oplossing te vinden, of ze kunnen uw account overdragen aan een gespecialiseerde aanbieder van incassodiensten. Er is geen reden tot zorg als dit het geval is. Het enige doel van bedrijven zoals Intrum is om samen te werken met mensen in schuld om hun financiële moeilijkheden op te lossen. Het belangrijkste is om het probleem onder ogen te zien en zo snel mogelijk met uw kredietverstrekker of incassobureau te praten.

Inkomsten en uitgaven

Het eerste dat uw kredietverstrekker of incassobureau zal doen, is samen met u uw inkomsten en uitgaven doornemen om te zien wat er overblijft nadat u voor uw essentiële zaken hebt betaald. Vervolgens kunt u een betaalplan afspreken dat haalbaar en realistisch is, zodat er geld overblijft om uw dagelijkse leven te leiden en uw schuld in de loop van de tijd af te betalen. Dat betekent dat u kunt stoppen met u zorgen maken en u kunt concentreren op het leven.

Ik kan niks betalen

Als u geen extra geld hebt, kan uw kredietverstrekker of incassobureau uw account mogelijk bevriezen totdat uw situatie verandert. Als het moeilijk is en u onafhankelijk advies over schulden nodig heeft, zijn er organisaties die u kunnen helpen.

Als er extra geld binnenkomt, kan ik mijn schuld dan in één keer afbetalen?

Dingen kunnen altijd ten goede veranderen, en als u extra geld heeft, kunt u het gebruiken om uw schuld sneller af te lossen. Dat kan in de vorm van een eenmalige betaling, een verhoogd maandelijks bedrag of extra betalingen.

Moet ik met iemand praten?

Bij Intrum hebben we getrainde adviseurs die een empathische benadering hanteren. We erkennen echter dat sommige mensen de voorkeur geven aan digitale opties en we kunnen met u communiceren via verschillende kanalen, waaronder klantenportalen waarmee u toegang hebt tot uw account online, betalingen kunt doen en informatie kunt verstrekken.

Wat als ik er voor kies niet te betalen?

Als mensen wel kunnen betalen maar weigeren te betalen, kan een kredietverstrekker besluiten juridische stappen te ondernemen om haar geld terug te krijgen. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat u communiceert met uw kredietverstrekker of incassobureau, zodat ze op de hoogte zijn van de situatie en niet denken dat u het probleem negeert. Dan kunt u een plan overeenkomen en weer op de been komen.

Laat u niet overweldigen door schuldinvordering. Praat met uw kredietverstrekker of incassobureau om een plan te bedenken om uw schuld op een realistische manier af te lossen.