Let op: vals sms-bericht 

Wij waarschuwen voor een vals sms-bericht waarin Intrum genoemd wordt. Het bericht is afkomstig van een onbekend telefoonnummer (vb. 5638324383372522). Klik niet op een link in het bericht en verwijder het sms-bericht. Wij hebben melding gemaakt van het valse bericht. 

6 Essentiële Tips voor je Persoonlijke Financiën

Misschien droom je van een backpackreis door Azië? Wil je muzieklessen betalen voor je kind? Of wil je aan het eind van de maand wat extra geld overhouden? Wat je reden ook is, deze tips kunnen je helpen.

 

1) Maak een digitaal budget

Technologie stelt je in staat om automatisch je bankafschriften te synchroniseren met een huishoudbudgetplanner. Hiermee worden je transacties automatisch gecategoriseerd, zodat je gemakkelijk je inkomsten en uitgaven kunt organiseren. Dit helpt je om een overzicht te krijgen en te behouden.

2) Beheer je financiën als een klein bedrijf

Het is slim om je persoonlijke financiën als een klein bedrijf te beheren. Het doel is om elke maand winst te maken en geen verlies te lijden. Als je verlies lijdt, kun je langzaam in de schulden raken zonder zelfs maar te beseffen dat het gebeurt. Wanneer je winst maakt, kun je geld toevoegen aan je spaarrekening en neemt je financiële stabiliteit toe.

3) Los je schulden af

Doe een aanbetaling op je schuld of lening. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het zal zijn om uit financiële problemen te komen. Neem altijd contact op met de instelling waar je een openstaande schuld hebt. Laat ze weten wat je inkomsten en uitgaven zijn en leg uit waarom je het volledige bedrag niet in één keer kunt betalen. Als je een brief van een incassobureau ontvangt, neem deze dan serieus en werk samen met hen om een betaalbaar plan op te stellen.

4) Let op gebruik van je mobiele telefoon

Zorg ervoor dat je geen onnodige kosten maakt bij het gebruik van je mobiele telefoon. Naast je abonnement kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor:

  • Betaalde apps die je downloadt
  • Datagebruik
  • Roaming
  • Verborgen kosten voor andere abonnementen en e-commerce

Controleer je rekening zodat je weet waar je voor betaalt.

5) Verkoop ongewenste items

Iedereen heeft dingen die ze niet langer nodig hebben. Verkoop ze in plaats van kleding, technologie, meubels en andere ongewenste items weg te gooien. Omgekeerd, kijk online of in tweedehandswinkels voor kwalitatief goede items om te kopen. Het kopen van een gebruikte fiets, bank of tafel kan je aanzienlijke besparingen opleveren.

6) Betaal je rekeningen op tijd

Zorg ervoor dat je je rekeningen voor de vervaldatum betaalt. Dit beschermt je tegen extra kosten. Als je een herinnering of aanmaning ontvangt, neem dan direct contact op met de organisatie om je situatie te bespreken. Bij Intrum helpen we mensen hun schulden op te lossen. Je kunt spreken met een getrainde en empathische klantadviseur of ons online betalingsportaal gebruiken.