Let op: vals sms-bericht 

Wij waarschuwen voor een vals sms-bericht waarin Intrum genoemd wordt. Het bericht is afkomstig van een onbekend telefoonnummer (vb. 5638324383372522). Klik niet op een link in het bericht en verwijder het sms-bericht. Wij hebben melding gemaakt van het valse bericht. 

De storm doorstaan - kosten besparen en een financiële buffer opbouwen

Met stijgende energieprijzen en de kosten van levensonderhoud die de pan uit rijzen, maken veel mensen zich zorgen over het nakomen van hun financiële verplichtingen. Idealiter zou iedereen een spaarbuffer moeten hebben voor moeilijke tijden, maar de omvang van de prijsstijgingen betekent dat sommigen hun spaarreserves uitputten. Ondertussen zijn hier enkele dingen die je kunt doen om de uitgaven te verminderen als je niet gewend bent om met een strak budget te werken.

Neem de controle

In moeilijke tijden kunnen financiële problemen overweldigend aanvoelen en is het verleidelijk om het probleem te ontlopen. Dit is begrijpelijk, maar een goede grip op je inkomsten en uitgaven hebben is de eerste stap om te zorgen dat de zaken niet uit de hand lopen. Zelfs als de cijfers niet kloppen, is het beter om het te weten en hulp te zoeken.

Bezuinig op kosten

Als je gebieden hebt waarop je kunt bezuinigen, zoals niet-essentiële abonnementen, sportschoollidmaatschappen of dure autokosten, is dit misschien het gebied waar je door rond te shoppen of je gewoonten te veranderen geld kunt besparen. Overweeg goedkopere oefenopties of combineer je woon-werkverkeer met lichaamsbeweging door bijvoorbeeld te wandelen of te fietsen. Zorg ervoor dat je geen lopende abonnementen hebt voor diensten die je niet meer nodig hebt.

Goedkoper sociaal leven

Iedereen zal het moeilijk hebben, dus praat met je vrienden en familie over manieren waarop je samen kunt komen zonder in de schulden te raken. Spreek af om samen te wandelen, zoek naar entertainmentdeals en goedkope opties voor een avondje uit, of bundel je middelen, kook samen en kijk thuis een film.

Prijsvergelijking

het zoeken naar goedkopere energieleveranciers, telefoon, breedband en verzekeringen kan in de huidige economische omgeving moeilijker zijn. Het is nog steeds de moeite waard om dit in de gaten te houden. Als het tijd is om te vernieuwen, zorg er dan voor dat je niet vastzit aan dure opties.

Verhoog je inkomen

Zorg ervoor dat je alle voordelen ontvangt die worden aangeboden door je werkgever en de overheid. Grote gezinnen, ouderen, mensen met speciale behoeften en mensen met een handicap kunnen ook in aanmerking komen voor subsidies, ondersteuning of speciale tarieven voor energie. Andere manieren om geld te verdienen zijn het online verkopen van spullen of het verhuren van een extra slaapkamer aan een huurder.

Jaarlijks betalen

Dit kan goedkoper zijn dan maandelijks betalen voor verzekeringen en andere jaarlijkse kosten. Als je het geld niet vooraf hebt, zorg er dan voor dat je de volledige details van de overeenkomst leest - en vergelijk deze met concurrerende aanbiedingen - voordat je iets op afbetaling koopt.

Goedkoper koken

Waar mogelijk kunnen maaltijdplanning, in bulk kopen en batchkoken allemaal tactieken zijn die je kunnen helpen om je boodschappenrekeningen te verlagen. Als je de keuze hebt uit supermarkten, overweeg dan om over te stappen naar een goedkopere optie. Een tactiek is om voor zeven dagen boodschappen te doen, maar je boodschappen een dag per week op te schuiven, waarbij je restjes gebruikt voor de extra dag. Elke zeven weken heb je het bedrag van een boodschappenwinkel bespaard. Anderen vinden het prettig om maandelijks of driemaandelijks een bulkwinkel te doen voor niet-bederfelijke basisproducten - dit hangt echter af van het hebben van extra geld om vooruit te kopen.

Lijd niet in stilte

Als je het niet aankunt, praat dan zo snel mogelijk met je schuldeisers. Bij Intrum hebben we opgeleide adviseurs die je kunnen helpen om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen en vervolgens een betaalschema op te stellen dat je kunt betalen. We kunnen je doorverwijzen naar een onafhankelijke schuldadviesorganisatie als je moeite hebt om het hoofd boven water te houden en meer hulp nodig hebt. Je hoeft het niet alleen te beheren.