Let op: vals sms-bericht 

Wij waarschuwen voor een vals sms-bericht waarin Intrum genoemd wordt. Het bericht is afkomstig van een onbekend telefoonnummer (vb. 5638324383372522). Klik niet op een link in het bericht en verwijder het sms-bericht. Wij hebben melding gemaakt van het valse bericht. 

Let op uw uitgaven.

Als je zorgvuldig budgetteert, vergeet dan niet te plannen voor de toekomst en bewust te zijn mogelijke bijkomende kosten. We nemen u mee in enkele voorbeelden van veel voorkomende uitgaven die consumenten kunnen verrassen en geven tips om hun impact op uw budget te beperken.

Bij het vaststellen van een budget zijn vaste maandelijkse kosten zoals huur, internet, telefoonabonnement en verzekeringen relatief eenvoudig te voorspellen. Andere uitgaven kunnen echter zwaarder uitvallen dan we ons hadden voorgesteld.
 

Vrije tijd

Dit is een gebied waar snel extra uitgaven bij komen kijken. Bijvoorbeeld, u meldt zich aan bij een sportclub of sportschool en begroot de jaarlijkse kosten, maar vergeet dat u misschien ook kleding of extra accessoires nodig heeft. Op dezelfde manier kunnen uitstapjes naar de bioscoop of pretparken meer kosten dan alleen het kaartje wanneer u de aanschaf van eten en andere extra's meerekent. Gameconsoles bieden ook geweldige kansen om meer uit te geven met de wens voor nieuwe spellen, extra content en betaalde abonnementen.

Verbeteringen aan uw huis

Bent u van plan een kamer in uw huis of appartement te renoveren? Zelfs als u offertes heeft ontvangen en zorgvuldig heeft gebudgetteerd, is het de moeite waard om een beetje extra toe te voegen om eventuele extra kosten te dekken die zich kunnen voordoen. Eenmaal begonnen met het werk, is het gebruikelijk om problemen tegen te komen die eerder verborgen waren in de structuur van het gebouw.

Dieren

Als u heeft besloten om een huisdier te nemen, zorg dan dat u realistisch bent over de kosten die u op u neemt. Naast voedsel en dagelijkse verzorging zijn er ook kosten voor verzekering, gezondheidszorg en de kosten van zorg wanneer u weg bent om over na te denken. Dieren hebben veranderende behoeften naarmate ze ouder worden, dus wees u ervan bewust dat de kosten in de toekomst kunnen stijgen.

Gadgets

Als u besluit te investeren in een broodbakmachine om uw brood te maken of een bruiswatermachine om uw uitgaven te beperken, houd dan rekening met alle kosten. Als u zich laat meeslepen door extra's, zoals verschillende soorten meel om verschillende recepten te proberen of siropen om frisdranken te maken, kunt u uiteindelijk de besparingen tenietdoen.

De sleutel tot succesvol budgetteren ligt in vooruitplannen: het vermogen om om te gaan met onvermijdelijke kosten terwijl er ruimte blijft voor kleine geneugten.

 

  1. Wees heel duidelijk over uw inkomsten, vaste kosten en uitgaven. Wees zo precies en uitputtend mogelijk bij het plannen van uw budget. Overweeg alle scenario's die zich kunnen voordoen.
  2. Leer het noodzakelijke te onderscheiden van het optionele en kies welke extra's het waard zijn om geld aan uit te geven. Het gaat er niet om jezelf elk klein genot te ontzeggen, maar om te beslissen welke uitgaven prioriteit hebben.
  3. Stel uw grenzen vast. Door vanaf het begin in gedachten te hebben wat u maximaal kunt uitgeven aan een bepaald item, zult u minder snel de verleiding voelen om uw inkomen te overschrijden. Voor sport, bijvoorbeeld, plan een jaarlijks budget voor uw behoeften.
  4. Uw noodpotje moet niet worden gebruikt om optionele uitgaven te dekken. Bewaar dat voor een dierenartsnoodgeval of een onverwachte inkomensdaling.
  5. Bepaalde kosten kunnen ook worden gedekt door eerder voorzorgsmaatregelen te treffen. Verzekering kan sommige onvoorziene kosten dekken. Beslis welke dekking u nodig heeft voor uw huisdieren, huis, bezittingen en inkomen.