Let op: vals sms-bericht 

Wij waarschuwen voor een vals sms-bericht waarin Intrum genoemd wordt. Het bericht is afkomstig van een onbekend telefoonnummer (vb. 5638324383372522). Klik niet op een link in het bericht en verwijder het sms-bericht. Wij hebben melding gemaakt van het valse bericht. 

Neem controle over je financiën

Het is zo nuttig om te gaan zitten en een overzicht te krijgen van je financiën. We hebben enkele tips samengesteld die het gemakkelijker voor je zullen maken om controle te krijgen over je geld.

Stel een budget op

Een budget is een eenvoudige manier om controle te krijgen over je financiën. Met een goed budget heb je een overzicht van je maandelijkse vaste en variabele uitgaven en kun je zien of je nog wat extra geld over hebt. Het kan even duren om een duidelijk en volledig budget op te stellen, maar het zal gedurende het jaar zeer nuttig zijn.

Ga al je abonnementen na

Velen van ons hebben abonnementen die we eigenlijk niet gebruiken. Dit geldt voor alles, van tijdschriften tot sportscholen en televisiestreamingabonnementen. Als je meerdere abonnementen hebt die je niet gebruikt, kan dit maandelijks tot grote bedragen oplopen. Neem een avond de tijd om je abonnementen door te nemen en degenen die je niet gebruikt, op te zeggen. Het vrijgekomen geld kan altijd worden opzijgezet voor spaargeld.

Word verslaafd aan sparen

Sommige mensen houden van sparen, terwijl anderen er niet zo goed in zijn. Toch hoeft sparen niet saai te zijn. Wil je op vakantie? Misschien wil je iets leuks kopen? Of wil je een bufferrekening opbouwen?

Er zijn verschillende trucjes die sparen leuk maken. Stel een doel vast voor waarvoor je wilt sparen en vind de methoden die het beste bij jou passen. Je kunt bijvoorbeeld de spaar-app Dreams proberen. Voor je het weet, heb je je doel bereikt en kun je je droom realiseren.

Krijg een overzicht van je grootste uitgaven

Het is gemakkelijk om je bankpas te gebruiken zonder echt na te denken over waaraan je geld uitgeeft. Tegenwoordig bieden de meeste online banken overzichten van hoeveel je uitgeeft aan verschillende categorieën. Misschien kun je op sommige gebieden wat besparen? Bijvoorbeeld, velen van ons geven meer geld uit aan voedsel dan nodig is. Met een beetje planning kun je veel geld besparen op boodschappen.

Los creditcardschulden af

Heeft de zomer meer gekost dan gepland en heb je je creditcard gebruikt? Of heb je nog enkele openstaande creditcardrekeningen van eerder dit jaar? De rentetarieven op creditcards zijn vaak hoog, en onbetaalde rekeningen kunnen snel duur worden. Als je de mogelijkheid hebt, moet je je creditcardrekening onmiddellijk aflossen.

Als je niet alles in één keer kunt betalen, is het slim om een plan te maken voor hoe je de rekening zo snel mogelijk gaat afbetalen. Je kunt het bijvoorbeeld als een vast onderdeel in je budget opnemen, zodat je het geld niet aan iets anders uitgeeft.

Kom van problematische schulden af

Als je een schuldaanmaningsbrief hebt ontvangen, is het belangrijk dat je er meteen mee aan de slag gaat. Hoe eerder je je problematische schulden aanpakt, hoe sneller je ze afbetaalt. Wees niet bang om contact op te nemen - ons hoogopgeleide en empathische team helpt je graag een oplossing te vinden. Je kunt rechtstreeks inloggen op het selfserviceportaal of contact met ons opnemen via de telefoon.