Studiedag over de uitdagingen bij gerechtelijke incasso 

Heeft u bij gerechtelijke incasso zicht op het proces, grip op de kosten en inzage in de KPI’s? Heeft u vanuit een risk en compliance perspectief ook voldoende inzicht in geldstromen en de balans tussen kosten en opbrengsten? Kom naar de Intrum Studiedag op 27 juni 2023 in Woerden en vindt samen met ons oplossingen voor diverse vraagstukken. Schrijf u hier in.

6 tips om je geldzaken op orde te brengen

Misschien droom je van een backpack trip door Azië? Wil je een stedentrip maken naar New York? Of wil je extra geld overhouden aan het einde van de maand? Ongeacht welke reden, deze 6 tips kunnen je hierbij helpen!

 1. Creëer een digitaal huishoudboekje

  Zo kun je rekeninginformatie van jouw bank automatisch synchroniseren met jouw huishoudboekje. Je kunt ook transacties automatisch laten indelen in categorieën. Op die manier kun je eenvoudig je inkomsten en uitgaven ordenen. Dit helpt je om overzicht te krijgen en te houden.
 2. Run je financiën als een klein bedrijf

  Het is slim om om te gaan met je persoonlijke financiën als een klein bedrijfje. Het is de bedoeling dat je iedere maand winst maakt en geen verlies leidt. Als je verlies leidt kun je langzaam in de schulden raken zonder dat je het zelf door hebt. Als je winst maakt groeit je financiële onafhankelijkheid iedere maand.

  Wanneer heb je winst gemaakt? Als je geld kunt toevoegen aan bijvoorbeeld je spaarrekening. Hoe meer geld je hebt, hoe stabieler je financiële situatie is.
 3. Los je schulden af

  Doe een aanbetaling op je schuld of lening. Hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om uit de financiële problemen te komen. Neem altijd contact op met de instantie waar je een schuld open hebt. Laat weten wat je inkomsten en uitgaven zijn en leg uit waarom je niet het gehele bedrag in één keer kan betalen. Krijg je dan toch onverhoopt een brief van een incassobureau, vat het dan niet lichtzinnig op. Probeer je schuld ineens te voldoen. Mocht dit niet mogelijk zijn, neem dan contact met het incassobureau op. Samen bereik je meer dan alleen. 
 4. Betaal je rekeningen op tijd

  Zorg ervoor dat je je rekening(en) voor de vervaldatum betaalt. Voorkom hiermee herinnerings- of aanmaningskosten. Betaal je nog steeds niet nadat je een herinnering of aanmaning hebt ontvangen? Dan is de kans groot dat je een brief van een incassobureau ontvangt met de daarbij horende incassokosten. 

 5. Het gebruik van je mobiele telefoon

  Let op het gebruik van je mobiele telefoon. Maak een overzicht van je telefoonkosten. Door het goed bekijken van je factuur weet je waarvoor je je telefoonkosten betaalt. Naast je abonnementskosten betaal je ook:
  - (Betaalde) apps die je downloadt;
  - Dataverbruik;
  - Roaming;
  - Verborgen kosten die je betaalt voor andere abonnementen en e-commerce.
 6. Verkoop (online) wat je niet nodig hebt

  Dat klinkt heel logisch. Maar het blijft toch moeilijker dan je denkt. Iedereen heeft wel artikelen, spullen en/of kleding die hij/zij niet meer nodig heeft. Het online verkopen van deze spullen levert je vaak nog geld op. Vice versa kun je ook online of in tweedehands winkeltjes kijken naar kwalitatief goede spullen. Je kunt veel geld besparen als je tweedehands een f
  iets, bankstel, of tafel aanschaft.

Als je van Intrum een brief ontvangt, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers zitten voor je klaar om je te helpen jouw schulden op te lossen. Liever zelf je zaken regelen? Dat kan: log in via PORTAL SPLIT PAGE onder vermelding van je referentienummer. Hier vind je een overzicht van al jouw vordering(en). Heb je een bank gerelateerde vordering? Neem dan telefonisch contact met ons op, het nummer staat op je brief.