Verkoop van vorderingen

Haal waarde uit vervallen vorderingen

Welk type dienst hebt u nodig?

Haal waarde uit vervallen vorderingen

Openstaande vorderingen verkopen

Invorderingen die u als oninbaar hebt afgeschreven, kan nog steeds waarde besloten zijn. Ons Portfolio Investment-team is gespecialiseerd in de aankoop van niet-renderende leningen in alle activaklassen, van niet-zekergestelde schulden tot door vastgoed gedekte kredieten.

Lees meer › Openstaande vorderingen verkopen

Waarom kiezen voor Intrum?

Cashflow verbeteren


Verliezen verminderen


Betalingsplannen op maat van de klant


Maakt kapitaal vrij


Veelgestelde vragen

FAQ - Aankoop van vorderingen | Intrum

Hoe werkt het?

Het kost vaak meer om een niet-betalende klant te overtuigen om te betalen dan het bedrag dat nog verschuldigd is. Intrum kan de schuld van u overnemen, tegen een percentage van de nominale waarde. De prijs wordt berekend op basis van de globale kwaliteit van de portefeuille, waarbij we kijken naar het aantal dossiers, de ouderdom van de accounts en de verschuldigde bedragen, en de reeds geïnde bedragen. 

We betalen u onmiddellijk en maken vervolgens gebruik van onze expertise en schaalvoordelen om de individuele klant te benaderen om het verschuldigde bedrag te

Wanneer kan ik schulden verkopen?

Altijd. We passen ons aan en volgen uw strategie. Intrum koopt vorderingen in alle fasen van de kredietcyclus, van nog niet vervallen vorderingen, via pas vervallen facturen tot oudere vorderingen en afgeschreven facturen. U beslist wat u voor uw bedrijf het meest logisch vindt.

Wat is de impact op de klanten?

Een verkoop van vorderingen is doorgaans in het voordeel van uw klanten. Intrum kan namelijk individuele betalingsregelingen aanbieden op maat van de klant. Klanten kunnen zo gemakkelijker schuldenvrij worden.

Een eerbiedige en eerlijke behandeling van klanten is een integraal onderdeel van onze activiteiten. Het resultaat? Weinig uitgestelde betalingen en hoge tevredenheidsscores.

Wat voor vorderingen koopt Intrum?

We overwegen met plezier alle soorten vorderingen. Intrum heeft ruime ervaring in vorderingen van banken en financiële dienstverleners, maar koopt ook niet-zekergestelde vorderingen van nutsbedrijven, telecombedrijven, autoleningen, postorderbedrijven en e-commercebedrijven. Daarnaast kopen we door vastgoed gedekte kredieten en andere zekergestelde vorderingen in heel Europa.

Eenmalige verkoop of forward flow?

We hebben opdrachtgevers die portefeuilles van niet-geïnde vorderingen verkopen, maar er zijn er ook veel die kiezen voor een 'forward-flowregeling': dan kopen we accounts op voortgezette basis wanneer ze een bepaalde fase in uw processen bereiken. U profiteert van gegarandeerde inkomsten en u kunt uw tijd en middelen nuttig elders besteden.

Intrums pan-Europese aanwezigheid en vermogen om vorderingen te kopen in alle activaklassen, betekent dat we tot een regeling kunnen komen die goed bij u past: alleen voor de verkoop van uw niet-renderende vorderingen of ook voor andere diensten, zoals incasso. Neem contact op met een van onze teams voor meer informatie.

Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf