Verkoop van vorderingen – maak kapitaal vrij en verbeter de klantenservice

Een portefeuille van dubieuze vorderingen innen vergt tijd en moeite die uw bedrijf elders zou kunnen investeren.

Vanwege de onzekerheid over het risico van verlies, is het ook moeilijk om budgetten op te stellen en rendementen te voorspellen.

Intrum heeft ruim honderd jaar ervaring op het vlak van incassodiensten en specialiseert zich in een begripvolle en eerlijke behandeling van klanten. We investeren in alle activaklassen en door onze pan-Europese aanwezigheid beschikken we over de schaal en de internationale expertise die nodig is om tot de overeenkomst te komen die u nodig hebt om uw zorgen in verband met niet-renderende leningen op te lossen en uw bestaande klanten van dienst te blijven zijn.

Samen stellen we een incassostrategie op met een goede opvolging van klanten, een snelle terugbetaling en een positieve klantervaring. Dat kan samenvallen met aflossingsovereenkomsten, internationale incasso en andere debiteurenbeheerdiensten.

“Door Intrums trackrecord en investeringen in de data, de technologie en de opleidingen om mensen met probleemschulden te helpen, zijn wij ideaal geplaatst om voor onze klanten te zorgen. We kunnen een langere termijn voor betaling hanteren, samenwerken met mensen om hun omstandigheden vast te stellen en samen tot een oplossing komen.”

Guy Colpaert, Manager Director Intrum Benelux

Hoe werkt een aankoop?

De eerste stap is een waardering en scorebepaling van de portefeuille. Vervolgens maken we afspraken over de prijs en over een communicatie- en incassostrategie voor de klant.

Intrum koopt al sinds 1992 portefeuilles van vorderingen, zowel vóór als nadat ze zijn vervallen. De meeste van onze klanten beslissen om vorderingen te verkopen nadat blijkt dat ze niet zouden worden betaald, of wachten tot ze zijn afgeschreven, hetzij via forward-flowovereenkomsten, hetzij in het kader van een eenmalige verkoop.

We hebben een extreem hoge nauwkeurigheidsgraad bij het voorspellen van geïnde bedragen, en we beschikken over solide analysecapaciteiten. Onze dynamische strategie die wij voor dossiers hanteren, toont een duidelijk verband tussen activiteit en geïnde bedragen, waarbij op basis van intelligente processen aan bepaalde dossiers voorrang wordt gegeven.

De volgende stap is het eens worden over de strategie om contact op te nemen met klanten en met hen samen te werken. Een doordacht beleid is belangrijk, en Intrum heeft wat dat betreft inzichten en expertise over goede praktijken.

Contacteer ons via het onderstaande formulier voor het verkoop van uw vorderingen en andere incassobehoeften.

Vraag prijsofferte

Wenst u te profiteren van de snelle en ultra efficiënte invorderingsdiensten van de onbetwiste marktleider? Vul onderstaand formulier in. Wij verwerken uw gegevens zo spoedig mogelijk en contacteren u met een prijsvoorstel op maat.

Vul de velden in en klik "verzenden":