Aankoop van vorderingen

In vorderingen die u als oninbaar hebt afgeschreven, kan nog steeds waarde besloten zijn. Ons Portfolio Investment-team is gespecialiseerd in de aankoop van niet-renderende leningen in alle activaklassen, van niet-zekergestelde schulden tot door vastgoed gedekte kredieten. U kunt van deze dienst gebruikmaken samen met andere diensten zoals incassodiensten of afsplitsingsregelingen, of als een op zichzelf staande optie.

 

De verkoop van niet-renderende accounts levert liquiditeit op, vermindert verliezen en bespaart u tijd. We kunnen uw klanten ook helpen door ze een individuele betalingsregeling aan te bieden, zodat ze over een bepaalde periode schuldenvrij kunnen worden. 

Cashflow verbeteren

Individuele betalingsplannen op maat van de klant

Verliezen verminderen

Maakt kapitaal vrij


Voor elk type bedrijf

Wij kopen vorderingen op van elk type onderneming, beursgenoteerd ook: kredietinstellingen, telecombedrijven, energieproducenten, e-commerce, zorgsector, persbedrijven,... Ja, ook van overheidsinstellingen.

Voordeliger dan klassieke factoring

U verkoopt enkel uw openstaande facturen waarvan de vervaldatum is verlopen. U betaalt dus geen financieringskost of risicopremie op uw goede betalers. U behoudt 100% van de cash flow op uw klanten die vlot binnen de afgesproken vervaldatum betalen.

Gerechtelijke incasso vermijden

U kan ervoor kiezen om openstaande vorderingen direct na de minnelijke fase te cederen. Op die manier vereenvoudigt u de organisatie van gerechtelijke invordering zeer drastisch: u laat het zware werk en de juridische kosten simpelweg over aan Intrum.

Veelgestelde vragen

FAQ - Aankoop van vorderingen | Intrum

Hoe werkt het?

Het kost vaak meer om een niet-betalende klant te overtuigen om te betalen dan het bedrag dat nog verschuldigd is. Intrum kan de schuld van u overnemen, tegen een percentage van de nominale waarde. De prijs wordt berekend op basis van de globale kwaliteit van de portefeuille, waarbij we kijken naar het aantal dossiers, de ouderdom van de accounts en de verschuldigde bedragen, en de reeds geïnde bedragen. 

We betalen u onmiddellijk en maken vervolgens gebruik van onze expertise en schaalvoordelen om de individuele klant te benaderen om het verschuldigde bedrag te

Wanneer kan ik schulden verkopen?

Altijd. We passen ons aan en volgen uw strategie. Intrum koopt vorderingen in alle fasen van de kredietcyclus, van nog niet vervallen vorderingen, via pas vervallen facturen tot oudere vorderingen en afgeschreven facturen. U beslist wat u voor uw bedrijf het meest logisch vindt.

Wat is de impact op de klanten?

Een verkoop van vorderingen is doorgaans in het voordeel van uw klanten. Intrum kan namelijk individuele betalingsregelingen aanbieden op maat van de klant. Klanten kunnen zo gemakkelijker schuldenvrij worden.

Een eerbiedige en eerlijke behandeling van klanten is een integraal onderdeel van onze activiteiten. Het resultaat? Weinig uitgestelde betalingen en hoge tevredenheidsscores.

Wat voor vorderingen koopt Intrum?

We overwegen met plezier alle soorten vorderingen. Intrum heeft ruime ervaring in vorderingen van banken en financiële dienstverleners, maar koopt ook niet-zekergestelde vorderingen van nutsbedrijven, telecombedrijven, autoleningen, postorderbedrijven en e-commercebedrijven. Daarnaast kopen we door vastgoed gedekte kredieten en andere zekergestelde vorderingen in heel Europa.

Eenmalige verkoop of forward flow?

We hebben opdrachtgevers die portefeuilles van niet-geïnde vorderingen verkopen, maar er zijn er ook veel die kiezen voor een 'forward-flowregeling': dan kopen we accounts op voortgezette basis wanneer ze een bepaalde fase in uw processen bereiken. U profiteert van gegarandeerde inkomsten en u kunt uw tijd en middelen nuttig elders besteden.

Intrums pan-Europese aanwezigheid en vermogen om vorderingen te kopen in alle activaklassen, betekent dat we tot een regeling kunnen komen die goed bij u past: alleen voor de verkoop van uw niet-renderende vorderingen of ook voor andere diensten, zoals incasso. Neem contact op met een van onze teams voor meer informatie.

Verkoop van vorderingen – maak kapitaal vrij en verbeter de klantenservice

In niet-renderende facturen en kredietportefeuilles zit kapitaal vast, waardoor het moeilijker kan zijn om in kernactiviteiten te investeren. Door schuldenportefeuilles te verkopen, kunt u zich toeleggen op groei en biedt u uw klanten de kans om hun financiële situatie recht te zetten.

 

Lees hier meer over de dienst >

“Wij betalen u een correct bedrag en staan vanaf dat moment in voor de verdere administratieve opvolging. Intrum beheert op jaarbasis miljoenen onbetaalde facturen. Daardoor kunnen wij het inningspotentieel zeer goed inschatten en u de beste prijs voor uw debiteurenportefeuille bieden.”

Guy Colpaert, Managing Director Intrum Benelux

Wat mag u verwachten?

 • 1

  Klik op de knop in deze webpagina en vul de velden in het webformulier in. Klik op "verzenden" en uw aanvraag is vertrokken!

 • 2

  Nadat alle gegevens over uw type klanten (B2B/B2C, Nationaal/Export,…) zijn verzameld, stuurt uw accountmanager u een prijsvoorstel. U ontvangt binnen 48u reactie.

 • 3

  Nadat wij uw gehandtekende contract ontvangen, sturen wij u login gegevens voor ons online portaal en heldere instructies voor het transfereren van dossiers.

 • 4

  U kan van start! Via het online portaal bezorgt u uw dossiers in een handomdraai aan Intrum. De door ons ondernomen acties en geïnde factuurbedragen krijgt u te zien in een duidelijk overzicht.


Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf