Facturen van e-shops worden laatst betaald door Europese gezinnen

Het ziet er naar uit dat vanaf najaar 2022 de kosten bij Europese gezinnen sterk zullen oplopen. De stapel te betalen facturen zal bij menig huishouden groeien en dat is slecht nieuws voor de e-commerce. Uit eerder onderzoek van Intrum blijkt immers dat facturen van e-shops samen met de schoolfacturen helemaal onderaan die stapel komen te liggen. Gas-, water- en elektriciteitsrekeningen krijgen de hoogste prioriteit.

 

Vijf drivers vergroten het kredietrisico in 2023. Met onze inzichten in betalingsgedrag en onze professionele credit management diensten helpen wij u laattijdige betalingen te versnellen en onbetaalde facturen te innen, zonder uw relatie met de klant schade toe te brengen.

 

Meer inzichten uit het European Consumer Payment Report >

 

Kerstcadeaus kopen op krediet: een nieuwe trend

Eén Europeaan op vier maakt zich zorgen of hij/zij over voldoende geld beschikt voor de aankoop van kerstcadeaus. Daarbij komen nog de kosten voor het kerstdiner, het eindejaarsmenu en de uitgaven tijdens de soldenweken, vlak na de kerstperiode. Eén op vier van de Europeanen vindt dan ook dat Januari financieel de zwaarste maand is om door te komen.

 

Ontdek het volledige onderzoek >


Waarom kiezen voor Intrum?

Full-service dienstverlener


Internationaal bereik


We zijn begaan met uw klanten


Pionier op vlak van digitalisatie


“Kredieten zijn nodig om de economie te doen draaien. Maar een betere opleiding rond ‘omgaan met centen’ is absoluut noodzakelijk vandaag. Twee Nederlanders op drie zien een oplossing in een cursus huishoudbudget op onze Nederlandse scholen. Bij Intrum zetten we ondertussen volop in op sociale incasso.”

Guy Colpaert, Managing Director Intrum BeNeLux

Profiteer van de expertise van de marktleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf