Intrum publiceert European Payment Report 2022 

Wat zijn de gevolgen van inflatie op betaaltermijnen? Hoe beschermen Nederlandse bedrijven zich tegen late betalingen en een economische neergang? De antwoorden op deze en andere vragen zijn terug te lezen in het European Payment Report (EPR). In het rapport wordt de financiële situatie van Nederlandse bedrijven weergegeven ten opzichte van het Europees gemiddelde. In het rapport is ook oog voor toekomstige ontwikkelingen. Download het rapport nu gratis hier

Incassodiensten

Met onze kennis en expertise helpen wij u om sneller betaald te krijgen en onbetaalde facturen te incasseren. Dit zonder de klantrelatie te schaden.

We richten ons op het incasseren van uw openstaande facturen, zodat u zich kunt richten op de groei van uw bedrijf 

Ongeacht het feit of u verantwoordelijk bent voor een eenmanszaak, MKB-bedrijf, grote telecommaatschappij, energieleverancier of financiële instelling, zijn wij van mening dat u zich moet kunnen concentreren op wat u het beste doet. Niet op het betaald krijgen van facturen. Door uitstaande facturen strikt, toegewijd en eerlijk te beheren, helpt Intrum u sneller betaald te krijgen. Hierdoor heeft u de mogelijk om u te focussen op wat u het beste doet – het laten groeien van uw bedrijf.

Incasso

Een succesvol bedrijf is afhankelijk van een voorspelbare cash flow en goede klantrelaties. Wanneer uw klanten niet op tijd betalen, kan Intrum de achterstand voor u incasseren, terwijl de impact op de klantrelatie tot een minimum wordt beperkt.

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1898, is Intrum de onbetwiste marktleidende credit management organisatie met een ongeëvenaarde staat van dienst in het beheren en bewaken van betalingsprocessen.

Onze op maat gemaakte online tool IntrumWeb geeft ons volledig inzicht in wat uw organisatie verschuldigd is en de betalingsstatus, terwijl onze scoringstechnieken ervoor zorgen dat we bedrijven en individuen efficiënt en effectief blijven bedienen. Daarnaast heeft u de zekerheid te weten dat Intrum u ook kan helpen als gerechtelijke incasso vereist is.

Incasso bij consumenten

Consumenten die hun afspraken niet na (kunnen) komen zullen altijd blijven bestaan. Zij beïnvloeden niet alleen uw cash flow negatief, maar leggen ook onnodig beslag op uw tijd. Daarnaast neemt bij elke dag die u langer wacht met het nemen van maatregelen, de kans af dat u alsnog betaald krijgt.

Kortere betalingstermijnen van consumenten hebben een positieve invloed op uw bedrijfsresultaat. Intrum kan u hierbij helpen door een incassotraject op maat op te zetten. Hierbij staat het behoud van een goede klantrelatie voorop. Het incassotraject kan uit uw of uit onze naam worden uitgevoerd.

Het hele traject  kan bij grotere volumes vordering op maat gemaakt worden: een combinatie van uw wensen en onze expertise. Heeft u slechts één of enkele onbetaalde vorderingen op jaarbasis? Dan zijn onze incassopakketten een geschikte oplossing voor u.

Wij werken met een vast team en hebben korte communicatielijnen. Door te kiezen voor Intrum kiest u voor ruim 90 jaar ervaring en expertise in minnelijke incassodiensten.

Incasso bij bedrijven

2,6% van de Nederlandse facturen wordt nooit betaald. Geld waar men wel recht op had, omdat er producten en diensten voor zijn geleverd. Intrum incasseert uw vorderingen op bedrijven die zich niet hebben gehouden aan de afgesproken betaaltermijn. Zo kunt u zich concentreren op andere zaken, zoals de groei van uw bedrijf.

Vooral in het segment zakelijke incasso is kennis van de branche van doorslaggevend belang. Dit combineren wij met onze expertise op het gebied van incasso, verkregen door de miljoenen incassozaken die wij hebben afgehandeld. Zo is de juiste timing en toon in de communicatie met uw klant heel belangrijk.

Uiteraard staat de relatie tussen u en uw klant bij ons voorop. Wij begrijpen dat u uw klantrelatie voor de toekomst veilig wilt stellen.

Heeft u grote aantallen vorderingen? Dan bieden wij u een oplossing op maat, die precies voldoet aan uw wensen. Neem contact op via het onderstaande formulier voor meer informatie over de meest geschikte mogelijkheden voor uw bedrijf.

Schuldbewaking

Uw afgeboekte vorderingen alsnog betaald krijgen? Intrum kan de schuld gedurende 20 jaar blijven bewaken tot het moment dat de verhaalspositie van uw klant verandert. Dat is interessant voor vorderingen waarbij op dit moment de incassomogelijkheden (nog) niet aanwezig zijn.

Intrum kan het gehele monitoringsproces voor u overnemen. Ons controlesysteem stelt ons in staat om op elk moment de juiste actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat een definitieve oplossing wordt gevonden, zonder uw klantenrelaties te schaden.

Daarom Intrum!

  • Hoge kwaliteit, of het nu om een enkel dossier of grote aantallen gaat;
  • De bekendste incassopartij in Nederland;
  • Gericht op het incasseren in de minnelijke fase;
  • 24 uur per dag online inzage in de status van uw vorderingen.

Gerechtelijke incasso

Intrum stelt altijd alles in het werk om langs minnelijke weg uw vorderingen te incasseren. Indien de vordering in de minnelijke fase niet is betaald, adviseren wij over de voor- en nadelen van een gerechtelijke incasso procedure.

Als laatste fase in een incassotraject, kan worden overgegaan tot gerechtelijke incasso. Dit betekent dat de rechter gaat kijken naar uw dossier, dat er een dagvaarding komt en er misschien een deurwaarder ingeschakeld zal worden om beslag te leggen.

Deze fase is tijdrovend en brengt een opeenstapeling van kosten met zich mee. Daarom lost Intrum bijna al haar dossiers in de minnelijke fase al op. Zonder tussenkomst van een rechter. Onzie visie is dat dit beter is voor alle betrokken partijen. Natuurlijk zijn er situaties waarin een gerechtelijk traject wel degelijk zinvol is. Wij adviseren u graag over welke vorm van incasso geschikt is voor uw openstaande vordering. 

Kenmerken gerechtelijke incasso

  • Gang naar de rechter en dagvaarding;
  • Langduriger proces;
  • Brengt hogere kosten met zich mee;
  • Werkt stress verhogend voor uw klant.

Neem contact met ons op