Intrum en Ophelos leiden een nieuw tijdperk in van AI-gedreven incasso

Klantverwachtingen zijn de laatste jaren sterk geëvolueerd. Door ontwikkelingen in marketing en onboarding verwachten klanten nu personalisatie in al hun interacties met een bedrijf. Aangezien de schuldenaren van vandaag de klanten van morgen zijn, is het van cruciaal belang om de ervaring van klanten die betalingen missen te optimaliseren.

Het bieden van een gepersonaliseerde ervaring kent zijn uitdagingen, vooral omdat de incasso industrie traditioneel volledig vertrouwde op grote contactcentra voor deze taak. Echter, met de stijgende loonkost is dit geen levensvatbare optie meer. Dus, hoe kun je op schaal een effectieve en empathische ervaring bieden?

Intrum en Ophelos zijn voortrekkers in deze veranderingen, waarbij ze  100 jaar ervaring combineren met geavanceerde AI-technologie om betere manieren te ontwikkelen voor het innen van schulden. In plaats van alleen te vertrouwen op traditionele benaderingen, maken we gebruik van AI en Machine Learning om enorme datasets te analyseren. Dit stelt ons in staat om degenen die geld verschuldigd zijn beter te begrijpen en hun gedrag te voorspellen.

Hierdoor kunnen we onze middelen efficiënter inzetten en onze aanpak aanpassen aan de individuele situatie van elke persoon. Dit resulteert niet alleen in soepelere operaties, maar vergroot ook de kans op het innen van schulden en zorgt ervoor dat klanten een uitstekende ervaring hebben.

Ontdek de toekomst van AI-gedreven incasso en credit management:

« Intrum Vision Day » bijwonen >

 

Uitblinken in klantgerichtheid: Intrum Leidt de Weg met Ophelos Integratie

Bij Intrum staat de klant altijd voorop. We zijn een betrouwbare, beursgenoteerde onderneming die actief is in 20 landen en diverse sectoren bedient in Europa. Onze aanpak combineert persoonlijk contact, zoals telefoongesprekken met ervaren professionals die de branche door en door kennen. Met meer dan een eeuw aan ervaring en een enorme klantenbasis (meer dan 80.000 bedrijven), bieden we de meest uitgebreide service op de markt.

Ophelos is een vooraanstaande speler in AI-gestuurde incasso. Hun gespecialiseerde AI- en technologieplatform is gericht op het verminderen van uitstaande schulden voor bedrijven en het helpen van eindklanten die financiële moeilijkheden ondervinden.

Ophelos versterkt Intrums capaciteiten door Machine Learning-modellen te integreren die klanten proactief betrekken, resulterend in een verbeterde digitale klantbeleving. Met voortdurend zelflerende en optimaliserende modellen tillen ze consequent de prestaties op en bieden ze onze opdrachtgevers een feedbackloop van gegevens.

Met een bewezen staat van dienst in een van 's werelds meest gereguleerde markten, heeft Ophelos een indrukwekkende klanttevredenheidsscore (CSAT) van 86%. Hun aanpak legt de nadruk op empathisch incassobeheer en biedt ongeëvenaarde schaalbaarheid.

Waarom AI cruciaal is voor empathisch incassobeheer

Het inzetten van AI in incassobeheer biedt voordelen voor zowel schuldenaren als schuldeisers. Het automatiseert taken, maakt inspanningen effectiever en zorgt ervoor dat elke ervaring uniek is voor de klant.

AI en Machine Learning effenen het pad naar duurzaam incassobeheer. Een hoge mate van empathie en personalisatie bevordert vertrouwen en samenwerking, wat uiteindelijk leidt tot succesvollere inningen en tevreden klanten.