'CaaS gaat je ontzorgen in de werkzaamheden voor debiteurenbeheer.'

'CaaS gaat je ontzorgen in de werkzaamheden voor debiteurenbeheer.'

Collection as a Service. Uitgelegd door onze Key Account Director Rob Haket.

Vanuit welke behoefte is Collection as a Service ontstaan?

Wij zien bij veel opdrachtgevers en prospects de behoefte om zich vooral te concentreren op hun core werkzaamheden en dat creditmanagement daar geen onderdeel van is. Daar zagen wij een kans om de hele keten van een vordering uit handen te nemen. Omdat het wel onze core business is, kunnen wij het vaak sneller, goedkoper en met hoger resultaat.

Wat houdt het in?

Een oplossing voor uw totale debiteurenproces. Intrum is in staat om vanaf facturatie het gehele debiteurentraject, de minnelijke incasso en gerechtelijke incasso White label uit handen te nemen.  Voordeel voor onze opdrachtgevers is dat ze gebruik kunnen maken alle mogelijkheden die wij hebben in de diverse stadia van het debiteurencontract. Te denken valt aan telefonie-opvang, versturen van mails en SMS met QR-code en betaallink, matchen van betalingen en aan een AI gedreven customer journey.

Wat is de functie van de Poortwachter?

Wat we zien in de markt is dat er vaak onnodig veel gerechtelijke trajecten worden gestart. Door de hoge kosten die een gerechtelijk traject met zich meebrengt verkleint dit eerder de kans op inning. Bovendien vinden wij zo'n gerechtelijk traject niet passen bij sociaal incasseren.

De gerechtelijke kosten zorgen vaak voor een meer dan verdubbeling van de openstaande schuld. Een schuld die mogelijk in eerste instantie al niet betaald kon worden. Als er niet succesvol wordt geïnd, worden deze kosten weer in rekening gebracht bij de opdrachtgevers. Niet wenselijk voor bijvoorbeeld kwetsbare klanten en de hoge kosten zijn vaak een grote verassing, ook voor opdrachtgevers.

Met de Poortwachtersfunctie voorkomen we dat er onnodige kosten worden gemaakt voor zowel de klanten als de opdrachtgevers, doordat we het gerechtelijk traject zo lang mogelijk proberen te voorkomen.

Wat kan CaaS betekenen voor mijn debiteurenbeheer?

CaaS gaat je ontzorgen in de werkzaamheden voor debiteurenbeheer. Je hoeft niet meer te investeren in systemen en digitale (betaal)oplossingen. Daarnaast zal het resultaat en uw klanttevredenheid sterk verbeteren en uw financiële voetafdruk verkleinen. Zo werken we samen aan een schuldenvrije toekomst!