Factoring

Dankzij de factoringdienst van Intrum ontvangt u geld uit onbetaalde facturen zodra ze hun vervaldatum overschrijden. Of het nu gaat om grote telecommaatschappijen, financiële dienstverleners, nutsbedrijven of kmo's: uw tijd wordt het beste besteed aan uw core business, niet aan de opvolging van betalingen.

Onmiddellijke cashflow

Sterk en gerespecteerd merk

Uw kredietrisico wordt overgenomen

Transparantie omtrent uw dossiers


Voordeliger dan klassieke factoring

In tegenstelling tot bij klassieke factoring verkoopt u bij Intrum enkel uw openstaande facturen waarvan de vervaldatum is verlopen. U betaalt dus geen financieringskost of risicopremie op uw goede betalers.

Ideaal voor uw klant

Ook uw klant haalt hier gewoonlijk voordeel uit, aangezien Intrum individuele afbetalingsplannen aanbiedt die aangepast zijn aan het betalingsvermogen van elke specifieke klant.

Behoud cash flow

Doordat u de facturen pas na vervaldag overmaakt, behoudt u 100% van de cash flow op uw klanten die vlot binnen de afgesproken vervaldatum betalen.

Veelgestelde vragen

FAQ - Factoring | Intrum

Wanneer is Factoring zinvol voor uw zaak?

Als u kiest voor factoring, koopt Intrum uw debiteurenportefeuille over voor een correct bedrag. Over de opvolging van wanbetalers hoeft u vervolgens niet meer wakker te liggen. Intrum treedt in uw rechten en neemt die taak van u over. Wij doen er bovendien alles aan om de goede relatie met uw klant te vrijwaren: Onze dossierbeheerders zijn perfect getraind en volgen een strikte deontologische code.

 

Wanneer is Factoring zinvol? >

“Als u kiest voor factoring, koopt Intrum uw debiteurenportefeuille over voor een correct bedrag. Over de opvolging van wanbetalers hoeft u vervolgens niet meer wakker te liggen. Intrum treedt in uw rechten en neemt die taak van u over.”

Guy Colpaert, Managing Director Intrum Benelux

Wat mag u verwachten?

 • 1

  Klik op de knop in deze webpagina en vul het webformulier in.

 • 2

  Nadat alle gegevens over uw type klanten (B2B/B2B, Nationaal/Export,…) zijn verzameld, stuurt uw accountmanager u een prijsvoorstel. U ontvangt binnen 48u reactie van onze kant.

 • 3

  Nadat wij uw gehandtekende contract ontvangen, sturen wij u login gegevens voor ons online portaal en heldere instructies voor het transfereren van dossiers.

 • 4

  U kan van start! Via het online portaal bezorgt u uw dossiers in een handomdraai aan Intrum. De door ons ondernomen acties en geïnde factuurbedragen krijgt u te zien in een duidelijk overzicht.


Profiteer van de expertise van de markleider in kredietbeheer

De weg naar een financieel gezond bedrijf