European Consumer Payment Report 2020 Covid-19 editie

Sinds 2013 brengt Intrum jaarlijks het European Consumer Payment Report uit om inzicht te verschaffen in de financiële situatie van consumenten in Europa. Dit jaar is de wereld getroffen door de coronacrisis. Steeds meer wordt duidelijk wat de economische gevolgen van de pandemie zijn. Intrum heeft een peiling gehouden onder 4.800 consumenten in 24 Europese landen. Dit om de impact van corona op hun financiële situatie, welzijn en verwachtingen te meten. In het rapport vindt u de Europese resultaten.

Intrum ECPR 2020
ECPR 2020

Vraag uw versie van de speciale editie van het ECPR hier

Voornaamste conclusies

  • Bijna de helft (48%) van de Europeanen zegt dat zij zich op financieel vlak minder zeker voelen dan zes maanden terug. Dit tegenover 33% van de Nederlanders. 

  • Meer dan een kwart (28%) van de Nederlanders heeft zijn of haar inkomen uit werkzaamheden zien veranderen door het verliezen van een baan, doordat inkomsten uit de onderneming terug liepen of omdat vrijwillig salaris is ingeleverd als gevolg van corona. 

  • De helft van de Nederlanders ziet de rekeningen sneller stijgen dan het inkomen. Zorgwekkend is dat meer dan een kwart van de Nederlanders de voorbije maand geld geleend heeft om rekeningen te betalen.

Consument staat er financieel slecht voor door corona