Community-based innovatie won de Intrumhack-uitdaging

Intrum organiseerde een hackathon in samenwerking met Tieto, IBM en Nordic Finance Innovation om innovaties te creëren die het financiële welzijn van individuele consumenten verbeteren.

Intrumhack vond plaats op 11 en 12 april in Espoo - Finland en verzamelde deelnemers van onderwijsinstellingen, startups, KMO's en andere organisaties. Tijdens de 32 uur durende hackathon hadden de teams de mogelijkheid om hun concepten te ontwikkelen en demonstreren in een professionele omgeving. Ze hadden toegang tot echte data van Intrum en de expertise van mentoren van verschillende partnerorganisaties en internationale universiteiten.

De 12 teams kwamen met unieke ideeën die gebruik maakten van de visualisatie van data, cloudanalyses en kunstmatige intelligentie-technologie, mobiele apps, chat-bots en andere technologieën. Alle teams gebruikten de gegevens op een creatieve manier en ontwikkelden intuïtieve, klantgerichte oplossingen.

Het winnende team IMMIT - een groep van vier internationale studenten en winnaars van de eerste hackathon - ontwikkelde een concept voor het bouwen van een digitale support community voor mensen in dezelfde financiële situatie. De oplossing omvatte functies zoals een aangepast betalingsplan, financieel advies en een chatfunctie. Het team had vertegenwoordigers van drie verschillende nationaliteiten: Nederlands, Fins en Frans.

"We realiseerden ons dat schuld meer is dan geld, het heeft impact op elk aspect van het leven, en het meest opvallende is dat je gefrustreerd en ten slotte depressief wordt." Collega’s en support groepen kunnen tastbaar het verschil maken in de kwaliteit van het leven en dus weer op bijhouden met financiële gegevens. Onze applicatie heeft vier belangrijke functies die elk hun eigen doel hebben. De mogelijkheid om ondersteuning te krijgen van collega's is wat dit idee zo speciaal en zo effectief maakt ', reageert IMMIT op het team.

Twee van de drie extra prijzen werden in ontvangst genomen door Team Phoenix, wiens innovatieve concept zowel een geavanceerde technische implementatie als een haalbare business case liet zien. Tieto heeft het team een prijs van  ​​EUR 2000-  toegekend en IBM heeft het team een ​​coachingsessie toegekend in de IBM Cloud Garage in Kopenhagen om het concept verder te ontwikkelen. Team Bite creëerde een beloningsprogramma-oplossing speciaal voor de jeugd en ontving een prijs van Nordic Capital - kaarten voor de exclusieve Singularity University Summit in Stockholm later dit jaar. Nordic Finance Innovation gaf ook alle deelnemers een exemplaar van "Digital Human", het nieuwste boek van Chris Skinner.

 

Nieuwe oplossingen om het financiële welzijn van de consument te ontwikkelen.

Intrum is nu van plan om de concepten verder te testen en verder te ontwikkelen. De Intrumhack laat zien dat we het belangrijk vinden om ons zelf te blijven ontwikkelen. Het is een belangrijke stap in de reis naar een meer klantgericht bedrijf. De hackathon is slechts één van de vele initiatieven die gericht zijn op het stimuleren van digitalisering en innovatie binnen Intrum.

"We hebben nieuwe oplossingen en ideeën nodig om onze activiteiten te ontwikkelen. Deze hackathon bleek een geweldig concept om nieuwe ideeën en out-of-the-box-denken te stimuleren en te presenteren," zei Louise Karlander, hoofd Innovatie Intrum.

"Intrumhack is één van de beste voorbeelden van een innovatie-evenement. Het bood mogelijkheden voor snel leren, partnerschappen opbouwen en het stimuleren van digitale transformatie. We hebben ook een nieuwe aanpak getest om het delen van ideeën en vroege validatie mogelijk te maken - teams testen hun ideeën uit op fintech-professionals en kregen feedback van de jury tijdens de tweede dag. Dit heeft de teams uitgedaagd om duidelijk klantwaarde in hun concepten toe te voegen, naast een overzicht van de technologische innovatie die ze aanboden ", zegt Ksenia Avetisova, Lead Lead Strategic Innovation Tieto Experience Hub.

Intrum koos Finland om zijn eerste hackathon te houden, omdat de sterke startup- en innovatiegemeenschap van het land een vruchtbare bodem biedt voor nieuwe innovaties.