Nieuws: Een op de drie Nederlanders met hoog inkomen kan door geldgebrek rekening niet betalen. 

Uit recent onderzoek van Intrum onder 1.000 Nederlanders blijkt dat één op de drie Nederlanders met een hoog inkomen door geldgebrek soms een rekening niet meer kan betalen. Lees hier het hele bericht en bestel de ECPR 2022.

European Payment Report 2022

Uit het jaarlijkse European Payment Report van Intrum blijkt in welke mate laattijdige betalingen een impact hebben op bedrijven. We ondervroegen meer dan 11.000 bedrijven in 29 Europese landen.

European Payment Report 2022

Twee op de drie Belgische bedrijfsleiders (64%) maken zich zorgen dat het risico op betalingsachterstanden dit jaar toeneemt. Belangrijkste oorzaken die ze daarvoor aangeven zijn de stijgende inflatie, vertragingen in de toeleveringsketen en verhoogde rentarieven.

 

De 24e editie van het « European Payment Report » illustreert glashelder de strategische uitdagingen waarmee bedrijven te maken krijgen in 2022.

 

European Payment Report 2022 >


Covid-19 impact

Ondanks aanhoudende onzekerheid zijn Europese bedrijven enthousiast over groei en de toekomst.

Overheidsteun helpt

Overheidssteun, samen met strengere betalingstermijnen, hebben de liquiditeit ondersteund, maar hoe lang kan dit duren?

Risico op laattijdige betaling stijgt

Leidinggevenden zeggen dat laattijdige betalingen de groei en investeringen in duurzaamheid belemmeren.

“De zorgen nemen toe naarmate de inflatie versnelt en de groei afvlakt. We kunnen een periode van stagflatie tegemoet gaan: krimpende economische output in combinatie met hoge inflatie. Maar zo ver is het nog niet. Intrum biedt zowel de schuldeiser als de schuldenaar “financiële zuurstof”. Wij stellen de cashflow van uw bedrijf veilig én vermijden dat uw klanten komen vast te zitten in financiële tekorten.”

Guy Colpaert, Managing Director van Intrum BeNeLux

Laattijdige betalingen blijven een grote zorg

Europa maakt misschien wel de meest bewogen en uitdagende periode van de moderne tijd door. Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met ongekende ontwrichting en onzekerheid, wat de druk op bedrijven die nog steeds proberen te herstellen van de coronacrisis vergroot.

 

Tegen een achtergrond van inflatie, stijgende rentetarieven en regelgeving, verwachten bedrijven een toename van de betalingsachterstanden en verhoogde groeibarrières in de tweede jaarhelft van 2022. Het veiligstellen van een gezonde cashflow is een topprioriteit voor een meerderheid van de ondervraagde bedrijven

 

Download European Payment Report >


European Payment Report 2022

Download het rapport