
European Payment Report 2023
Uit het jaarlijkse European Payment Report van Intrum blijkt in welke mate late betalingen een impact hebben op bedrijven. We ondervroegen meer dan 11.000 bedrijven in 29 Europese landen.
European Payment Report 2023
Ruim de helft van de Nederlandse bedrijven (54%) zegt zich meer dan ooit zorgen te maken dat het risico op betalingsachterstanden dit jaar toeneemt. Belangrijkste oorzaken die ze daarvoor aangeven zijn de stijgende inflatie, vertragingen in de supply chain en verhoogde rentarieven.
De 26e editie van het « European Payment Report » illustreert glashelder de strategische uitdagingen waarmee bedrijven te maken krijgen in 2023.
Openstaande facturen kosten geld
Najagen openstaande facturen kost Nederlands bedrijfsleven ruim 19,6 miljard euro.
Focus op efficiëntie
Bedrijven verleggen de focus van groei naar meer efficiëntie en kostenbesparingen als reactie op stijgende inflatie en rentevoeten.
Duurzaamheid hoog op de agenda
Nederlandse bedrijven hebben ten opzichte van Europa bovengemiddeld meer inspanningen geleverd om duurzamer te worden.
“De hoge inflatie en de stijgende personeelskosten hebben een impact op de winst, waardoor bedrijven genoodzaakt zijn om tijd en middelen in te zetten om de liquiditeitscrisis het hoofd te bieden. Een betrouwbare cashflow en een gezond kredietbeheer zijn cruciaal om de weg te vinden in de toenemende wereldwijde onzekerheid.”

Late betalingen blijven een grote zorg
Europa maakt misschien wel de meest bewogen en uitdagende periode van de moderne tijd door. Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met ongekende ontwrichting en onzekerheid, wat de druk op bedrijven die nog steeds proberen te herstellen van de coronacrisis vergroot.
Tegen een achtergrond van inflatie, stijgende rentetarieven en regelgeving, verwachten bedrijven een toename van de betalingsachterstanden en verhoogde groeibarrières. Het veiligstellen van een gezonde cashflow is een topprioriteit voor een meerderheid van de ondervraagde bedrijven
European Payment Report 2023
Download het rapportLees meer
loading...