European Payment Report 2024

Uit het jaarlijkse European Payment Report van Intrum blijkt in welke mate late betalingen een impact hebben op bedrijven. We ondervroegen 10.000 bedrijven in 24 Europese landen.

European Payment Report 2024

De 27e editie van het « European Payment Report » illustreert glashelder de strategische uitdagingen waarmee bedrijven te maken krijgen in 2024.

 

European Payment Report 2024 >


Openstaande facturen kosten geld

Najagen openstaande facturen kost Nederlands bedrijfsleven ruim 19,6 miljard euro.

Focus op efficiëntie

Bedrijven verleggen de focus van groei naar meer efficiëntie en kostenbesparingen als reactie op stijgende inflatie en rentevoeten.

Duurzaamheid hoog op de agenda

Nederlandse bedrijven hebben ten opzichte van Europa bovengemiddeld meer inspanningen geleverd om duurzamer te worden.

“De hoge inflatie en de stijgende personeelskosten hebben een impact op de winst, waardoor bedrijven genoodzaakt zijn om tijd en middelen in te zetten om de liquiditeitscrisis het hoofd te bieden. Een betrouwbare cashflow en een gezond kredietbeheer zijn cruciaal om de weg te vinden in de toenemende wereldwijde onzekerheid.”

Guy Colpaert, Managing Director van Intrum Benelux

Late betalingen blijven een grote zorg

Europa maakt misschien wel de meest bewogen en uitdagende periode van de moderne tijd door. Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met ongekende ontwrichting en onzekerheid, wat de druk op bedrijven die nog steeds proberen te herstellen van de coronacrisis vergroot.

 

Tegen een achtergrond van inflatie, stijgende rentetarieven en regelgeving, verwachten bedrijven een toename van de betalingsachterstanden en verhoogde groeibarrières. Het veiligstellen van een gezonde cashflow is een topprioriteit voor een meerderheid van de ondervraagde bedrijven

 

Download European Payment Report >


European Payment Report 2024

Download het rapport