Hoe verbeter ik mijn credit management processen?

Verbeter je ROI met effectief Credit Management.

Credit Management is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering en wordt vaak onderschat. Worden uw facturen tijdig voldaan? Hoe is de cashflow binnen uw organisatie? Effectief Credit Management heeft grote invloed op het rendement van organisaties.

Verbeter uw winstgevendheid

Onze experts op het gebied van Credit Management weten met hun specifieke kennis en ervaring de winstgevendheid van uw organisatie een enorme boost te geven. Verbeter uw cashflow en minimaliseer de bedrijfsrisico’s. Maak nu een afspraak met onze experts om uw specifieke situatie eens door te lichten.

Credit mangement

Waar houdt credit management zich mee bezig?
Credit management is voor een deel debiteurenbeheer. Het gaat om het versturen van de facturen, het onderhouden van het daarbij horende klantencontacten, zorgen dat klanten overgaan tot betalen van uitstaande vorderingen en het bepalen van debiteurenrisico’s. Maar credit management is meer. Het gaat bijvoorbeeld ook om hoe verantwoordelijk om te gaan met bepaalde kredietrisico’s en het naar beneden krijgen van het debiteurensaldo. Er zit vaak veel geld vast in het debiteurensaldo, wat niet nodig zou moeten zijn en wat veel beter gebruikt zou kunnen worden voor andere zaken.

Ook is het voeren van actief credit management van positieve invloed op verschillende bedrijfsaspecten. Zo kan credit management veel meer meedenken met het belang van het bedrijf en haar klanten dan debiteurenbeheer, dat zich alleen richt op de uitstaande vorderingen. Het kan zich ook gaan richten op het achterhalen waarom klanten moeite hebben om te betalen voor een product of dienst, of hoe het proces beter ingericht kan worden.

Kiezen voor credit management software
Door te kiezen voor een partij die credit management software aanbiedt, kan u een flinke stap vooruit maken. Allereerst is het veel makkelijker en overzichtelijker om inzicht te krijgen in de financiële stand van zaken. U kan zien of u uw facturen heeft betaald, welke vorderingen nog openstaan en of uw cashflow optimaal is. Daarnaast kan u met credit management software betaalgedrag verbeteren doordat u zich professioneler kan opstellen en heeft u meer inzicht in uw liquiditeitspositie.

Wil u meer weten over credit management of wat credit management voor uw bedrijf kan betekenen. Neemt u zeker contact met ons op en dan helpen we u verder met inzichtelijk informatie afgestemd op uw specifieke situatie.