Wanneer schakel ik een deurwaarder in?

Een deurwaarder inschakelen wordt gezien als laatste redmiddel. Een deurwaarder speelt een belangrijke rol wanneer u een vordering bij een klant open hebt staan en deze niet wordt betaald. Het is kostbaar en komt de relatie met uw klant niet ten goede. Helaas rest u soms geen andere mogelijkheid.

Het inschakelen van een deurwaarder brengt kosten met zich mee, hierdoor probeert men het overgaan op deze stap zo lang mogelijk uit te stellen.

Voordat u een deurwaarder gaat inschakelen hebben zich al een aantal stappen voorgedaan. U heeft eerst een betalingsherinnering en aanmaningen gestuurd, en wellicht een incassobureau ingeschakeld. De eerste stappen zijn er nog op gericht om de goede relatie met de klant te behouden. De ervaring leert dat indien de schuldeiser en de schuldenaar een goede relatie hebben, de kans groter is dat de vordering ook daadwerkelijk wordt betaald, zonder de extra kosten die komen kijken bij het inschakelen van een deurwaarder.

Wat kost het inschakelen van een deurwaarder?
De kosten van een deurwaarder inschakelen, zijn afhankelijk van het stadium waarin het navolgen van de openstaande betaling zich bevindt. De twee stadia waarbij een deurwaarder van toepassing kan zijn is vóór en na het opstarten van de gerechtelijke procedure.

Mocht het tot een procedure komen, is het belangrijk dat u de juiste stappen heeft doorlopen en uw dossier op orde is. U kunt een deurwaarder inschakelen, maar u kunt ook onze experts inschakelen om een gerechtelijke procedure te voorkomen. Wij geloven er namelijk in dat zowel u als uw klant gebaat zijn bij het voorkomen van een kostbare procedure.

Meer informatie of contact?