Intrum publiceert European Payment Report 2021 

Wat zijn de gevolgen van de corona-uitbraak op betaaltermijnen? Hoe beschermen Nederlandse bedrijven zich tegen late betalingen en een economische neergang? De antwoorden op deze en andere vragen zijn terug te lezen in het European Payment Report (EPR). In het rapport wordt de financiële situatie van Nederlandse bedrijven weergegeven ten opzichte van het Europees gemiddelde. In het rapport is ook oog voor toekomstige ontwikkelingen. Download het rapport nu gratis hier

Wat verstaat men onder incasso?

Incasso is het innen van rekeningen die nog niet betaald zijn, maar waarvan de betaaltermijn inmiddels wel verstreken is. Vaak wordt een incassobureau door bedrijven ingeschakeld om de openstaande rekeningen voor hen te incasseren.

Incasso informatie voor consumenten

Heeft u bijvoorbeeld een brief ontvangen van een incasso bureau over een schuld? Dan is het goed om het onderstaande te weten over incasso:

  • Schulden gaan nooit vanzelf weg. Door rente en incasso kosten worden ze juist hoger als u niets doet. 
  • Neem daarom altijd contact op om een oplossing te zoeken.
  • Een incasso bureau heeft geen speciale bevoegdheden. Een deurwaarder wel. Die kan bijvoorbeeld beslag leggen. Betaal daarom op tijd en zorg dat uw schuld niet aan een deurwaarder wordt overgedragen.

Bekijk ook de veelgestelde vragen van consumenten over incasso.

Wij helpen u graag

Incasso informatie voor bedrijven

Helaas gebeurt het in de praktijk vaak dat betalingen te laat of zelfs helemaal niet gedaan worden. Om het betaalgedrag van uw klanten te verbeteren, kunt u een incasso bureau inschakelen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Als een incasso bureau contact opneemt, wordt er vaak sneller betaald dan wanneer u dat zelf doet.
  • Professionele incasso zorgt voor een verbetering in betalingsgedrag. 
  • De cashflow neemt toen en er hoeven minder vorderingen te worden afgeschreven. 

Intrum biedt verschillende incasso diensten voor bedrijven aan. Bekijk de mogelijkheden.