Sociale incasso

Al meer dan 100 jaar helpen wij mensen en bedrijven op een sociale wijze terug te keren naar een schuldenvrije situatie waarin verantwoorde uitgaven weer mogelijk zijn. Wat verstaan wij echter onder sociaal en welke voordelen heeft dit voor u?

Wij geven aandacht aan de persoon of het bedrijf achter een schuld. Het is onze missie om bedrijven te helpen om succesvol te zijn, door voor hun klanten te zorgen. Deze klantcentrale benadering staat bekend als sociale incasso. Maar wat verstaan wij onder sociale incasso?

- Tot een oplossing komen, waarbij de draagkracht van uw klant het uitgangspunt vormt;
- Het bieden van een oplossing voor de lange termijn;
- Een eerlijke en respectvolle klantbenadering;
- Goede bereikbaarheid via verschillende kanalen;
- Communicatie in begrijpelijke bewoordingen (B1 taalgebruik);
- Oog voor de tevredenheid van uw klanten. 

Aandacht voor het individu

Waarom deze aandacht?

We willen zorg dragen voor de klanten van onze opdrachtgevers en richten ons op duurzame oplossingen. Deze insteek heeft voordelen voor alle betrokkenen. 

  • Door voor de klanten van onze opdrachtgevers te zorgen, verhogen we de klanttevredenheid en verminderen we het aantal klachten en kosten.
  • Door voor de klanten van onze opdrachtgevers te zorgen, kunnen we afspraken maken en hen helpen om uit de schulden te komen. Dit terwijl ze tegelijkertijd van financiële waarde blijven voor onze opdrachtgevers.  
  • Door voor de klanten van onze opdrachtgevers te zorgen verbeteren we hun vermogen om de betalingsverplichtingen na te komen en verlagen wij de kans dat zij als welwillende klant verloren gaan.

Voortrekkersrol Intrum

Intrum is Europees marktleider op het gebied van credit management dienstverlening. Door de fusie zijn wij aanwezig in 24 Europese landen en Brazilië. Daarbij hebben wij een aanvullend netwerk van 160 partners waardoor wij bedrijven over de hele wereld kunnen helpen. Deze positie brengt een verantwoordelijkheid met zich mee naar u, naar uw klanten en naar de maatschappij als geheel. Om die reden willen wij een voortrekkersrol vervullen binnen de branche. Dit met name wanneer het gaat om het vormgeven van sociale incasso.

  • Middels een sociaal incassobeleid proberen wij mensen te helpen om een beter leven te creëren. Dit door persoonlijke aandacht en de focus op individuele behoeften en mogelijkheden.
  • We zorgen er daarbij voor dat bedrijven kunnen groeien, investeren en functioneren door hun gelden op een ethische en empathische manier te innen.
  • We blijven continu innoveren en investeren in digitale oplossingen om ons aanbod en de dienstverlening te verbeteren voor onze opdrachtgevers en hun klanten.

Onze opdrachtgevers verschillen in grootte, komen uit verschillende branches en hebben verschillende behoeften. Ze hebben echter één ding gemeen: ze vertrouwen erop dat wij zorg dragen voor hun meest waardevolle bezit - hun klanten.

Wilt u meer lezen over de verschillende diensten waarin onze sociale incassowijze tot uiting komt? Klik dan hier.

Indien u in contact wilt treden over sociale incasso, laat het dan vooral weten via onderstaand formulier.