Intrum publiceert European Payment Report 2022 

Wat zijn de gevolgen van inflatie op betaaltermijnen? Hoe beschermen Nederlandse bedrijven zich tegen late betalingen en een economische neergang? De antwoorden op deze en andere vragen zijn terug te lezen in het European Payment Report (EPR). In het rapport wordt de financiële situatie van Nederlandse bedrijven weergegeven ten opzichte van het Europees gemiddelde. In het rapport is ook oog voor toekomstige ontwikkelingen. Download het rapport nu gratis hier

Welke aanpak kiest u wanneer u te maken krijgt met betalingsachterstanden?

Wat is nu een goede manier om als organisatie om te gaan met de betalingsachterstanden die zijn ontstaan bij een groep klanten die trouw is en voorheen altijd keurig aan de betalingsverplichting voldeed? Wij hebben hierover nagedacht en zouden het volgende willen adviseren:

Het is inmiddels duidelijk dat de Covid-19 crisis een significant effect gaat hebben op de economie. In welke mate precies, dat is de grote vraag. Veel van onze opdrachtgevers houden inmiddels dagelijks bij hoeveel klanten er meer in de problemen komen door de crisis, hoeveel extra betalingsregelingen er worden aangevraagd, enzovoort. Tegelijkertijd is iedereen ook erg scherp op het zogenaamde “ Corona-excuus” dat, hoe vervelend ook, regelmatig wordt gebruikt om onder betaling uit te komen.

Wat is nu een goede manier om als organisatie om te gaan met de betalingsachterstanden die zijn ontstaan bij een groep klanten die trouw is en voorheen altijd keurig aan de betalingsverplichting voldeed? Wij adviseren u graag. Download onze creatieve aanpak hoe om te gaan met betalingsachterstanden.